top of page

za 06 jul

|

Lutje podium Woldwijk

16:30 uur: Lutje podium >> Sole Fiesta

“filmische americana met experimentele randjes“

16:30 uur: Lutje podium >> Sole Fiesta
16:30 uur: Lutje podium >> Sole Fiesta

Tijd en locatie

06 jul 2024, 16:30 CEST

Lutje podium Woldwijk, Verlaatweg, 9791 Ten Boer, Nederland

Informatie

Locatie: Lutje podium

Tijd: 16:30 uur

Jouke van der Krieke pakte op 15-jarige leeftijd de oude gitaar van zijn moeder van de muur en begon met gitaarspelen. Al snel schreef hij songs en nam, geïnspireerd door artiesten als Sparklehorse en Smog,  zijn eigen nummers op met behulp van een Fisher Price cassette recorder.

In de loop der jaren leerde Jouke zichzelf piano, harmonica, accordeon en trompet spelen en werd, na in verschillende bands te hebben gespeeld, in 2019 gevraagd als bandlid van het eigenzinnige Planet Orange.

In de tussentijd bleef Jouke doorschrijven aan zijn eigen nummers. Hij verzamelde de opnames eerst op een viersporentaperecorder en later op een digitaal 16-sporen opname apparaat.

Sole Fiesta is ontstaan uit de wens om de opnames als complete nummers een plek te geven.

Jouke nodigde bevriende muzikanten Sander Vermeulen (bas), Sietze de Boer (drums/ percussie) en Esther de Boer (klarinet, toetsen, accordeon en zang) uit om het materiaal live handen en voeten te geven.

In maart 2023 speelde Sole Fiesta hun eerste optreden om hun eerste videorelease te vieren en bracht daarnaast een vinylversie uit van hun debuutalbum: A Beautiful Scene.

 

Deel dit op sociale media

bottom of page