top of page
DSCF2400.jpg
DSCF2368.jpg

TEN BOERSTER BOS

Het Ten Boersterbos is een mooi bos: groot, gevarieerd, passend in het landschap, hier en daar doelbewust ontworpen en tenminste deels behoorlijk op leeftijd.
 

Ten Boer heeft een natuurminnende en opvallend actieve vereniging Dorpsbelangen.
De vereniging is trots op het bos en dit steken we niet onder stoelen of banken. De vereniging heeft veel goeds tot stand gebracht, zoals incidentele herplant van (fruit)bomen. Tot een complete (hoogstam)boomgaard en een 'verborgen pluktuin' aan toe. De pluktuin was een zorgvuldig uitgevoerde collectieve inspanning. Er zijn diverse sponsors bij betrokken, waaronder - hoe kan het anders - de NAM:

logobos-removebg-preview.png
DSCF1643.jpg

Natuurwerkdag

Een aantal jaren geleden hebben we op de Natuurwerkdag een boomgaard aangelegd met een 50-tal hoogstam fruitbomen, walnoten en diverse eetbare en besdragende struiken. Elk jaar krijgt de boomgaard een onderhoudsbeurt. De boomspiegels rond de bomen worden opgeschoond. We gaan door met snoeien en zagen van bomen bij de boomgaard: es en zwarte els worden verwijderd en deze gebruiken we in de takkenrillen. Ook wordt de sloot langs de boomgaard ontdaan van al het overgebleven hout, takken etc.. De takken worden verwerkt in takkenrillen rondom de boomgaard. Voor eten en drinken wordt gezorgd!
 

Elke eerste zaterdag van november gaan we met een groep vrijwilligers aan de slag. Wil je ook mee doen? Mail ons en we houden je op de hoogte wanneer de volgende is.

DSCF1933.jpg
bottom of page