top of page

za 08 jul

|

Regiobank podium Woldwijk

14:30 uur: Regiobank podium >> Erwin de Vries

De in 1971 geboren zanger, tekstschrijver, componist en gitarist Erwin de Vries is bekend geworden door zijn aktiviteiten in de Groningstalige formatie Deheleboel. Met Deheleboel brengt hij twee cd's uit, 'Riep veur Opnoame' (1997) en 'Haim' (2001).

14:30 uur: Regiobank podium >> Erwin de Vries
14:30 uur: Regiobank podium >> Erwin de Vries

Tijd en locatie

08 jul 2023, 14:30

Regiobank podium Woldwijk, Verlaatweg, 9791 Ten Boer, Nederland

Informatie

Locatie: Regiobank podium 

Tijd: 14:30 uur

De in 1971 geboren zanger, tekstschrijver, componist en gitarist Erwin de Vries is bekend geworden door zijn aktiviteiten in de Groningstalige formatie Deheleboel. Met Deheleboel brengt hij twee cd's uit, 'Riep veur Opnoame' (1997) en 'Haim' (2001).Solo, met begeleidingsband.

 Sinds het einde van Deheleboel in 2002 is De Vries onder eigen naam bezig. Soms solo, maar meestal met een eigen begeleidingsband. In eerste instantie bestaat deze uit gitarist Christof Bauwens en toetsenist Bruno Brands. Na verloop van tijd breidt het trio uit naar een volledige bezetting met bassist André van der Werf en drummer Harrie Groenewold. Na verloop van tijd vervangt Teun Supheert laatstgenoemde. Jarenlang is de begeleidingsband naamloos, in 2015 krijgen ze een echte naam: De Zunderlingen.

In 2003 verschijnt zijn eerste album 'Wie!' onder zijn eigen naam. Om de twee à drie jaar produceert hij een nieuw album. Zo wordt 'Wie!' in 2006 opgevolgd door 'Aigenhaimer'. Weer twee jaar later verschijnt 'Dichter in mie'. In 2011 is het de beurt aan 'Leef t leven', in 2014 'De tocht van de noakende zunderling'.

Ook wordt getourd met het Noord Nederlands Orkest en met Guido's Orchestra langs de noordelijke theaters. Naast soloplaten komen ook 2 DVD's uit van zijn theaterprogramma's 'Aigenhaimer' en 'Dichter in mie'.

In 2015 neemt hij samen met Roberto Tan het nummer 'De Schok' op, dat gaat over de aardbevingsproblematiek als gevolg van de aardgaswinning in de provincie Groningen.

Een jaar later verschijnt zijn zesde album, 'De noodzoak'.

Uitstel vanwege corona

In 2020 zou het volgende album verschijnen, maar de coronapandemie zit het opnameproces en het live promoten van een nieuw album middels optredens danig in de weg.

Zevende album Met de nodige vertraging verschijnt 'Antwoord' op 1 maart 2021. De coronaperikelen laten zich ook voelen in het album. Zo zijn er enkele nummers geschrapt en andere toegevoegd die hij schrijft gedurende de coronacrisis. Wederom zijn De Zunderlingen van de partij als begeleidingsband.

In februari 2022 krijgt Erwin voor zijn 30-jarige loopbaan als streektaalzanger en tekstschrijver (voor zichzelf en anderen) de K. ter Laanprijs 2020/2021. De prijs, bestaande uit 1000 euro en een beeldje, wordt sinds 1985 door de stichting 't Grunneger Bouk toegekend aan mensen en instellingen die zich over een lange periode verdienstelijk hebben gemaakt voor de Groninger taal en cultuur.

Deel dit op sociale media

bottom of page