top of page

za 06 jul

|

Regiobank podium Woldwijk

13:00 uur: Regiobank podium >> Volharding in concert

Een concert van de muziekvereniging uit Ten Boer opent dit jaar het Lutjefest. Hiermee willen we laten zien welke schat aan muzikaal talent Ten Boer herbergt.

13:00 uur: Regiobank podium >> Volharding in concert
13:00 uur: Regiobank podium >> Volharding in concert

Tijd en locatie

06 jul 2024, 13:00 CEST

Regiobank podium Woldwijk, Verlaatweg, 9791 Ten Boer, Nederland

Informatie

Locatie: Regiobank podium

Tijd: 13:00 uur

Muziekvereniging "Volharding" kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot haar oprichting in 1906 door de visionaire heren Dreise, Stuitje, Klinkhamer en Woldring. Wat begon als een mannenbolwerk, opgericht met passie en toewijding voor muziek, onderging in de loop der jaren een aantal significante veranderingen die de diversiteit en de levendigheid van de vereniging benadrukten.

Het duurde tot het jaar 1949 voordat de vereniging haar deuren opende voor vrouwelijke muzikanten, waarmee een belangrijke stap werd gezet naar een inclusievere en representatievere organisatie. Deze beslissing getuigde van een vooruitstrevende geest en een erkenning van de waarde van diverse perspectieven binnen de muziekwereld.

Een keerpunt in de evolutie van "Volharding" vond plaats op 5 juli 1956, precies vijftig jaar na haar oprichting, toen de fanfare verrijkt werd met de toevoeging van een drumband. Deze nieuwe toevoeging bracht een dynamisch element in de muziekvereniging en leidde uiteindelijk tot de vorming van een malletband, die de ritmische diversiteit verder versterkte.

In de opwindende jaren zeventig van de vorige eeuw omarmde "Volharding" de elegantie en gratie van majorettes, die met hun kleurrijke optredens een uniek en visueel aspect aan de muzikale uitvoeringen toevoegden. Decennia lang vormden zij een integraal onderdeel van de vereniging, waarbij zij niet alleen het publiek vermaakten, maar ook de artistieke expressie van de vereniging verrijkten.

Het nieuwe millennium bracht nieuwe klanken en kansen voor "Volharding". Vanaf oktober 2000 schalde het vrolijke geluid van een dweilorkest door de straten, waarmee de vereniging haar muzikale horizon verbreedde en een breder publiek bereikte. Niet lang daarna, volgend op het enthousiasme van het dweilorkest, werd een leerlingenorkest opgericht, waarmee jonge talenten werden aangemoedigd en gekoesterd, terwijl ze zich onderdompelden in de rijke traditie van "Volharding".

Deze evolutie van "Volharding", van een bescheiden fanfare tot een veelzijdige muziekvereniging met diverse en levendige ensembles, weerspiegelt haar voortdurende toewijding aan muzikale excellentie, gemeenschapszin en inclusiviteit. Met elke nieuwe toevoeging en mijlpaal blijft "Volharding" haar naam eer aan doen, vastberaden om de harmonie te bewaren en haar muzikale erfenis voort te zetten voor de komende generaties.

Deel dit op sociale media

bottom of page